Ajankohtaista

Uutiset

29.9.2023 Entistä useampi tekee vuokratyötä

Suomessa noin 60 000 henkilöä tekee vuokratyötä. Työntekijöistä reilu kolmasosa on nuoria ja lähes neljäsosa ulkomaalaistaustaisia, kertovat Tatu Leskinen ja Ulla Hannula Tieto&trendit-artikkelissa

28.9.2023 Auttoivatko koronatuet säilyttämään työpaikkoja?

Merkittävimpiä pandemia-ajan yritystukia saaneilla yrityksillä oli muita suurempia vaikeuksia pitää kiinni työntekijöistään, mutta ravitsemusalalle kohdennetun ravintolatuen vastaanottajien tilanne on ollut suotuisampi. Tukiohjelmien ja työpaikkojen säilyvyyden yhteyttä voidaan tarkastella yhdistämällä tulorekisterin palkansaaja-aineisto yritystukitilaston yritysaineistoon, kirjoittavat Joackim Raikamo ja Tommi Veistämö Tieto&trendit-artikkelissa.

28.9.2023 Miten korona-ajan yritystuet näkyvät liikevaihdossa – Uutta tilastotietoa mikroaineistoja yhdistämällä

Keskeisiin tukiohjelmiin osallistuneista yrityksistä parhaiten pandemia-ajasta selvisivät häiriörahoitusta saaneet, kirjoittavat Joackim Raikamo ja Tommi Veistämö Tieto&trendit-artikkelissa. Tämä selviää yhdistämällä yritystukiaineisto liikevaihdon suhdannetietoihin. Näin jo olemassa olevaa tietovarallisuutta voidaan hyödyntää ja tuottaa uutta tilastotietoa  tiedonantajia kuormittamatta.

Lisää uutisia

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste uutisviestipalvelussa

Lue tai tilaa sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 29.9.2023