Ajankohtaista

Uutiset

7.6.2023 Korona iski kurssimuotoiseen opiskeluun yrityksissä – Suomessa indikaattorit selvästi jäljessä verrokkimaista

Koronapandemian seurauksena yritykset joutuivat supistamaan toimintaansa sekä lomauttamaan ja irtisanomaan henkilöstöään. Tämä näkyi yrityksissä osaamisen kehittämisen vähenemisenä, kertoo Tarja Seppänen Tieto&trendit-artikkelissa.

7.6.2023 Välituloksia eurooppalaisesta vertailututkimuksesta: Naisiin kohdistuva väkivalta hyvin yleistä Suomessa

EU:n tilastovirasto Eurostat on julkaissut ensimmäisiä tietoja Euroopan laajuisesta naisiin kohdistuvan väkivallan kyselytutkimuksesta. Tulosten mukaan 33,8 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisnaisista oli kokenut joskus elämänsä aikana fyysistä parisuhdeväkivaltaa ja 50,2 prosenttia henkistä väkivaltaa kumppaninsa taholta. Tilastokeskus julkistaa lisää Suomen tuloksia elokuussa 2023. 

6.6.2023 Tutkijapalveluiden etäkäyttäjille tietosuojan verkkokurssi

Tutkijoilla on nyt mahdollisuus varmentaa tietosuojan osaamisensa maksuttoman MOOC-verkkokurssin avulla. Kurssi on suunnattu erityisesti Datahuoneen tutkijoille ja Tilastokeskuksen FIONA-etäkäyttöjärjestelmän käyttäjille.

Lisää uutisia

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste uutisviestipalvelussa

Lue tai tilaa sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 2.6.2023